Ruta: Saps que.. > Salut i Xocolata

Gluki, xocolaters i bomboners

Anunci
  • Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Información

Salut i Xocolata

La xocolata en general, i sobretot la xocolata negra, conté una gran quantitat de sals minerals i oligoelements. Si agafem com a referència les QDR (quantitats diàries recomanades), es pot dir que 100 grams de xocolata negra corresponen al:

33% de les QDR de magnesi, inhibidor del cansament
30% de fòsfor, bo per a la memòria
27% de potassi, antídot per al cansament muscular
25% de coure, 20% de ferro, 13% de calci i un reduït percentatge de fluor i iode

També aporta vitamines. 100 grams de xocolata negra aporten:
18% de les QDR de vitamina E, que té una funció antioxidant.
14% de les QDR de vitamina D, útil per a la calcificació dels ossos.
Vitamines B1, B2 i PP, responsables d’un bon equilibri nerviós i de la bellesa de la pell i els cabells.

La xocolata és un aliment amb un gran valor calòric, unes 520 Kcal per cada 100 grams. Així doncs, malgrat les aportacions a l’organisme que hem assenyalat anteriorment, recomanem un consum moderat. Dues preses de xocolata al dia (17 grams) és una quantitat raonable i l’aportació calòrica no superarà les 90 Kcal.

Saps que el cacau conté:

Teobromina, un estimulant del sistema nerviós que afavoreix el treball intel•lectual i augmenta la vigília i els reflexos.

- Feniltelamina, que s'hi troba en petites dosis i actua com una amfetamina, cosa que explicaria el caràcter antidepressiu associat a la xocolata. Administrada en grans quantitats pot tenir efectes afrodisíacs.

- Serotonina. El plaer de degustar xocolata posa en funcionament la producció de serotonina i el mal humor es regula. Augmenta la sensació de benestar.

- Flavonoides del tipus polifenols, que tenen la capacitat de capturar els radicals lliures tòxics i protegir així l’organisme contra l’envelliment cel•lular.

 
Anunci