Ruta: Del Cacau al bombó

Gluki, xocolaters i bomboners

Anunci
  • Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Información

Del cacau al bombó

Eco_Gluki_Bombo_cacau

L'arbre del cacau viu exclusivament als càlids i humits boscos tropicals d'una franja geogràfica situada entre 10° nord i 10° sud de l’Equador.

Dins la maraca, el fruit del cacau, hi trobem les faves de cacau. Aquestes, un cop fermentades i netejades, es torren per tal que despleguin tot el seu perfum i seguidament es trituren i es molen. El calor de la fricció separa la mantega que conté la fava (un 50%) de la pasta de cacau. Aquesta última, amarga i densa, és el producte semielaborat indispensable per començar el procés d’elaboració del cacau en pols, les rajoles de xocolata i els bombons. La pasta de cacau que utilitza Gluki prové de plantacions de cacau ecològiques certificades de països com Perú i la República Dominicana.

  • La xocolata negra s’elabora barrejant pasta de cacau, mantega de cacau i sucre. El percentatge de sucre respecte al de pasta de cacau donarà diferents tipus de xocolata negra. Com menys sucre i més pasta de cacau tingui la barreja, més amarga i més saludable serà la xocolata.
  • La xocolata amb llet s’elabora barrejant pasta de cacau, mantega de cacau, llet en pols i sucre.
  • La xocolata blanca és la barreja de mantega de cacau, llet en pols i sucre.

Aquestes mescles inicials, segons els diferents tipus de xocolata, es refinen i es tornen a barrejar aplicant-hi uns moviments concrets i unes temperatures específiques. És el procés que anomenen conxat.

Uns motlles ens ajudaran a passar de líquid a sòlid. Cal temperar bé la xocolata i refredar-la adequadament en un túnel de fred. El procés de temperament utilitza un joc de temperatures que s'apliquen sobre la xocolata per tal d’obtenir la màxima quantitat de cristalls estables de la mantega de cacau en el moment d'envasar-la. Un bon temperament donarà com a resultat una xocolata brillant i cruixent.

 
 
Anunci