Ruta: Marca

Gluki, xocolaters i bomboners

Anunci
  • Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Información

La marca Gluki

Embolcall-antic-Gluki2

Xocolates Gluki és un taller artesà ubicat al centre d’Olot que amb la seva flaire perfuma des de fa més de cent anys el carrer Joaquim Vayreda d’Olot des del número 8.

La marca Gluki es crea l'any 1953, tot i que l’empresa ja existia des de 1870. Les primeres xocolates es van comercialitzar amb el nom de Xocolates Costa i Xocolates Nuri. El nom Gluki és un mot format a partir de l’arrel grega glucòs, que significa dolç.

L’empresa ha sobreviscut a temps difícils. Després de la guerra, l’únic cacau que hi havia venia de Guinea, aleshores colònia espanyola. El cacau anava racionat en quotes i només es podia fabricar la xocolata corresponent a la quota de cacau que cada fabricant tenia assignada.

També va viure els temps de l’escassetat i de l’estraperlo, quan s’havia d’utilitzar la farina de garrofa per fer la xocolata de desfer, ja que no n’hi havia de cap altra mena.

La producció de la xocolata i de bombons, així com el disseny dels embolcalls, s’ha anat adaptant als canvis d'hàbits de la societat, però sense perdre mai la filosofia que identifica la marca, que es basa en una producció de qualitat, la no utilització de conservants i unes fórmules centenàries adaptades als nous temps.

L’equip actual, format per la Sara, en Josep i la Coral, és el continuador d’aquesta aventura que es va iniciar ja fa molts anys. Un equip jove però amb una bona experiència, adquirida al llarg dels més de vint anys que fa que en Josep treballa la xocolata i dels gairebé vint anys que fa que les germanes són a l'empresa; la Sara s'ha especialitzat en bombons i la Coral és la responsable de l’àrea de vendes, tot i que també hi aporten els records de la seva infantesa darrere els seus pares i la xocolata.

{expose}6,600px,25{/expose}

 
Anunci